România se numără printre țările care au reglementat industria jocurilor de noroc. După activarea, în anul 2015, a legislației referitoare la acest domeniu, statul român a ajuns să încaseze venituri de 600 de milioane de euro pe an, din taxe și impozite.
Legiferarea sectorului de gambling a început o dată cu înființarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, autoritatea care acordă licențe pentru operatorii ce doresc să funcționeze pe piața românească. În principal, ONJN are următoarele atribuții:
- să reglementeze într-un mod corect și transparent piața de gambling din România;
- să facă demersuri pentru a detecta și sancționa toți operatorii de jocuri de noroc care funcționează ilegal (care nu dețin licență);
- să susțină și să promoveze operatorii de jocuri de noroc licențiați, care oferă pariorilor medii de joc sigure, tranzacții securizate și bonusuri reale și legale;
- să „arbitreze” litigiile dintre operatorii de jocuri de noroc și clienții acestora.
Procesul de licențiere este unul complex și foarte solicitant din punct de vedere financiar pentru agențiile de pariuri și pentru cazinourile online. Pe lângă taxa de zeci de mii de euro percepută pentru licența de gradul I, cazinourile online trebuie să îndeplinească alte condiții, pornind de la punerea la dispoziție a unei platforme în limba română și de la acordarea posibilității de a folosi moneda națională pentru pariuri.
Activitatea în cazinourile nelicențiate este sancționată
Legislația privind gamblingul nu se referă numai la obligațiile operatorilor, cu prevede îndatoriri și pentru pasionații de jocuri de noroc. Cea mai importantă dintre ele este obligativitatea de a juca numai la cazinouri licențiate. Cine nu respectă legea este pasibil de amendă între 5.000 și 10.000 de lei, în funcție de miza totală. Dacă amenda nu este pentru tine un motiv suficient de serios pentru a te convinge să nu îți deschizi cont la operatori nelicențiați (deși, practic, ai comite o infracțiune), avem și alte argumente.
Să spunem că folosești un soft și reușești să te înscrii pe o platformă de pe lista neagră, ocolind bariera pusă de providerul de internet. Joci și câștigi o sumă mai mare, pe care dorești să o retragi. Se poate întâmpla să nu primești banii. Unul dintre explicațiile operatorului ar putea fi chiar aceea că nu aveai voie să joci acolo. Într-un asemenea caz, nu poți face nimic. Dacă acel cazinou online ar fi fost licențiat, ai fi făcut plângere la ONJN, care ar fi soluționat problema. Dacă te adresezi autorității pentru a semnala că ai jucat la un cazinou ilegal și nu ai primit banii, te vei alege doar cu o amendă.
Datele personale și financiare sunt în siguranță
Așa cum am spus, procesul de licențiere este complicat și costisitor. El este dus până la capăt numai de operatorii serioși, care pot garanta că datele clienților sunt în siguranță și că folosesc sisteme de securitate cibernetică imposibil de spart de către hackeri. Totuși, în baza lor de date sunt informații despre sute de mii de carduri bancare. Cazinourile care nu se află pe lista albă nu oferă nicio garanție în acest sens. Dacă ofereau, își luau licența.
În plus, jocurile de pe platformele cazinourilor nelicențiate pot fi trucate. Nimeni nu poate băga mâna în foc că operatorii nu modifică scripturile păcănelelor astfel încât Payout-ul real să fie mult mai mic decât cel oficial. În consecință, și jocurile vor oferi câștiguri mai puține și mai mici. În cazul cazinourilor licențiate nu este posibil acest „truc”, pentru că fiecare joc în parte este verificat periodic de specialiști din partea ONJN.
Și, până la urmă, de ce ai juca la un cazinou licențiat când găsești tot ce ai nevoie la legale? Vorbim, în primul rând, de ofertele promoționale pentru clienții noi și pentru cei existenți. Un bonus casino România este mereu atractiv și îți aduce extra distracție. În al doilea rând, selecția de jocuri este bogată și variată. Există cazinouri licențiate cu peste 1000 de sloturi, plus jocuri de masă live și electronice.
Așadar, ca o concluzie, joacă numai la cazinourile online licențiate în România.
[…] România se numără printre țările care au reglementat industria jocurilor de noroc. După activarea, în anul 2015, a legislației referitoare la acest domeniu, statul român a ajuns să încaseze venituri de 600 de milioane de euro pe an, din taxe și impozite. Legiferarea sectorului de gambling a început o dată cu înființarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, autoritatea care acordă licențe pentru operatorii ce doresc să funcționeze pe piața românească. În principal, ONJN are următoarele atribuții: să reglementeze într-un mod corect și transparent piața de gambling din România; să… Citeste mai mult […]
[…] România se numără printre țările care au reglementat industria jocurilor de noroc. După activarea, în anul 2015, a legislației referitoare la acest domeniu, statul român a ajuns să încaseze venituri de 600 de milioane de euro pe an, din taxe și impozite. Legiferarea sectorului de gambling a început o dată cu înființarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, autoritatea care acordă licențe pentru operatorii ce doresc să funcționeze pe piața românească. În principal, ONJN are următoarele atribuții: să reglementeze într-un mod corect și transparent piața de gambling din România; » Mai multe detalii […]
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]